Конститутивна седница „Уније за неутралност Црне Горе“ почела је вечерас минутом ћутања за све жртве НАТО агресије из наше земље и остатка света.

За председника Уније координационо тело је предложило а након тога скупштина једногласно изабрала Гојка Раичевића председника мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“.

 

Раичевић је нагласио да му је нарочито драго што су учесници успели да превазиђу идеолошке и друге разлике зарад добробити друштва.

 

Подршку Унији за неутралност Црне Горе изразило је више десетина невладиних организација, завичајних удружења, културних и спортских друштава, као и Југословенска комунистичка партија Црне Горе, Демократска српска странка, Странка српских радикала, Нова српска демократија, Радничка партија и Демократска народна партија.

 

Иницијативној седници Уније присуствовао је и Благоје Кривокапић — председник црногорске дијаспоре.

 

Писмену подршку је упутио и потпредседник Руске думе и замјеник секретара Генералног савјета Путинове партије Јединствена Русија, Сергеј Железњак, као и председник  Родине Алексеј Журављов, партије чији је оснивач потпредсједник Владе Русије Димитриј Рогозин. Пуну подршку пружили су и европски парламентарци из Европске конфедерације Уједињене љевице и Нордијске зелене љевице, коју чине 52 чланице из чак 14 европских земаља, као и партије из региона.

Седници присуствовали су Славен Радуновић — председник Одбора за европске интеграције црногорског парламента и Страхиња Булајић – потпредседник Нове српске демократије.

 

ИН4С / News Front

Сниматељ News Front у Црној Гори Војислав Мистовић

Тагови: ; ;