Познати борац расформираног батаљона «Торнадо» Руслан Онишћенко, чувен по претераној бруталности према становницима Донбаса, тренутно се налази у украјинском затвору и чека суђење. Он је снимио видео поруку као одговор на молбу Нађе Савченко да се извини мајкама, супругама и деци мртвих полицајаца Донбаса.

 

ukrajina

 

На видеу је «патриота» из Украјине пет пута признао да су он и његов батаљон користили оружје не само против војника ДНР и ЛНР, већ и против деце, мајки и жена. За Руслана Онисенка су сви они сепаратисти и били су третирани као издајници – убијали су их без жаљења.

 

ТАТЈАНА ЧОРНОВОЛ: КОМАНДИРИ УКРАЈИНСКОГ БАТАЉОНА «ТОРНАДО» СИЛОВАЛИ ДЕЦУ

 

Исто тако, оптужени и његове колеге затвореници, бивши припадници «Торнада», се не слажу са изјавом хероја Украјине Нађе Савченко да Мајдан и антимајдан имају исту вредност.

 

Чудно је како такви људи имају храбрости да дају било какве изјаве. Очигледно, припадници „Торнада“ сматрају себе арбитрима судбине и третирају мирно становништво као криминалаце које треба осудити на смрт само зато што нису подржали нови нацистички режим који је дошао на власт нелегалном оружаним пучем.

 

Упркос чињеници да је правосуђе у Украјини на јадном нивоу, ти људи су ипак ухапшени. Вероватно су чак и за украинску Владу крвави злочини «Торнада» напросто превише.

 

Ката

 

Тагови: ; ; ;