Џихадистичка коалиција под називом «Армија освајања» од око 300 бораца, уз подршку тенкова и борбених возила, успела је да се пробије кроз одбрану војске Сирије у Ансар области и повратила маршруту снабдевања милитаната у источном делу града.

Током напада екстремисти су поново користили «џихадмобиле», али им је сада превозно средство било БМП-1, јер је сиријска војска већ упозната са таквим подмуклим начинима борбе џихадиста и уништава аутомобиле још на приступу.

Милитанати су претходно заузели зграду ваздухопловно техничке школе одакле се отварала ватра на пут који су су владине снаге користиле за појачање.
Међутим, џихадисти се нису дуго радовали. Након што је руска авијација сазнала за масовно окупљање непријатељских снага, покренула је низ ваздушних удара, како по исламистима у граду тако и по њиховом појачању.

Бомбардовање је било веома успешно. 186 милитаната је погинуло, а око 250 повређено, уништено 3 тенкова и неколико БМП-а. Руски авиони и даље нападају, тако да би број жртава међу екстремистима могао да порасте.

Одмах после успешних акција ВКС Русије, по хитном поступку су у област пребачене «Tiger Forces» — сиријске специјалне јединице. Елитни борци, не дозволивши противнику да опет стане на ноге после ваздушних удара руских авиона, избацили су исламиста из зграде фабрике цемента, која се налази преко пута ваздухопловно техничке школе. На тај начин су повратили контролу над путем којим су џихадисти добијали залихе. Пут је сада под унакрсном ватром две ривалске силе.
Заједничка акција ВКС Русије и «Тигрови» успели су да поправе ситуацију, и поново затворе «котао» у Алепу.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;