Представница Србије на Путиновом форуму На омладинском форуму “Таврида” који се одржава у Руској Федерацији, већ две године за редом учествује и омладина Српске Народне Партије. Ове године по први пут учествовала је и Милица Терзић, председник омладине СНП-а, која је предводила делегацију из Србије.

 

2

 

Милице, можеш ли нам рећи нешто више о форуму и који су његови циљеви?

 

— Таврида је међународни форум младих замишљен као јединствена културна,историјска и едукативна платформа. Русија је као држава снажно подржала овај пројекат, што показује њено јасно и недвосмислено опредељење ка развоју омладинске политике и бриге о младима.

 

Форум Таврида окупља креативне групе младих лидера из више од 50 земаља широм света, које уједињује у развијању иновативних решења и учи их како да се носе са изазовима које данашње друштво носи. Сарадња коју млади политички лидери из целог света остварују на Тавриди, доводи до стварања чврстих веза и савезништава које они у будућности користе у међународној политици.

 

Можеш ли нам описати како изгледа један дан на форуму?

 

— Сваки дан на форуму је аутентичан и разнолик. Дан почиње физичким активностима, односно јутарњом гимнастиком на отвореном што је само по себи био доживљај за све учеснике. Затим се дан настављао предавањима, а све се наставља добро осмишљеним квизовима где смо научили много ствари о руској историји, као и историји Крима. Наравно ту су биле и бројне спортске активности на предивним спортским теренима, а дан се завршавао мини концертима и дружењем са осталим учесницима.

 

1

 

Које је предавање на тебе оставило највећи утисак, и да ли је било говорника познатих српској јавности?

 

— Издвојила бих предавање господина Константина Косачова, председникa спољнополитиког одбора Савета Руске Федерације, који нас je упознао са суштином војне операције Русије у Сирији и објаснио на који начин је она преокренула и не престаје да мења ток савремених међународних односа. Који су твоји највећи утисци, и по чему ћеш памтити овај форум? Оно што је за мене најупечатљивије, то је одушевљење осталих учесника када чују да смо из Србије.

 

Везе између руског и српског народа су нераскидиве, и то се потврђивало из дана у дан. Бројна пријатељства која смо склопили, и осећај заједништва и братске љубави су потврда да велики дани Русије и Србије тек долазе.

Тагови: ; ;