Пакистански огранак талибана Џамат-ур-Арар преузео је одговорност за данашњи напад бомбаша-самоубице на капији државне болнице у пакистанском граду Квета, у којем је погинуло најмање 70 људи. Бан осудио терористички бомбашки напад.

Pakistan-napad-kveta

Иста исламистичка група је одговорна за бомбашки напад на Ускрс у парку у Лахореу, у којем је погинуло 72 људи, међу којима и велики број деце.

 

Директор Градске болнице Квета Абдул Рехман је изјавио да су већина погинулих у јутрошњем нападу адвокати и додао да су у његову болницу такође пребачене 92 повређене особе, пренела је агенција АП.

Напад се догодио након што је у болничку мртвачницу донето тело адвоката убијеног у пуцњави, а на болничкој капији се окупио већи број пакистанских адвоката и новинара међу којима је, како се претпоставља, бомбаш активирао експлозив.

 

Полицијски званичник Афзал Кан је изјавио да је експлозија уследила убрзо након што је тело истакнутог адвоката, који је убијен у пуцњави, пребачено у мртвачницу ове болнице.

 

Такође, још увек није познато ни ко је убио истакнутог адвоката Биала Касија, који је упуцан на путу ка судници, преносе светске агенције.

 

Квета је престоница пакистанске области Балучистан која је разорена дуготрајним насиљем.

 

Генерални секретар УН Бан Кимун осудио је «терористички бомбашки напад» на болницу у пакистанском граду Квета, у којем је погинуло најмање 70 људи.

 

Бан је навео да је овај напад посебно ужасан, јер су се на мети напада нашли људи који су се окупили испред болнице пошто је ту довезено тело познатог локалног адвоката, убијеног раније током дана.

 

Генерални секретар УН је позвао пакистанску владу да учини све да одговорни буду приведени правди, пренео је АФП.

 

 

РТС

Тагови: ;