У САД је дошло до сврставања медија и новинара за Хилари Клинтон или Доналда Трампа. Тако дневни лист The New York Times пише да се америчка велика демократија нашла на удару који Москва изводи преко Трампа, односно да су САД у центру завере коју је Русија организовала против њих.

 

politotroika

 

Новинар тог листа Тимоти Еган је оценио да Русија свој утицај на америчку изборну трку шири преко Џулијана Асанжа, оснивача сајта Wikileaks, и преко Трампа који активно подржава спољњег непријатеља САД Владимира Путина.

 

Да ли ће Америка, ако он постане њен Председник, као чланица НАТО заштити мале балтичке земље од руске агресије?, питали су Трампа новинари The New York Times.

 

„Ако те земље буду извршавале своје обавезе пред нама, у том случају би их заштитио“, одговорио је он, имајући у виду обавезу држава чланица западне војне алијансе да на одбрану унутар НАТО троше најмање 2% свог буџета.

 

На питање: „А шта бисте учинили ако те земље не испуњавају обавезе а постану жртве руске агресије?“, одговорио је: „Нећу вам то открити“ и након тога постао „Путинов агент“ у емисијама и на страницама готово свих америчких либералних медија.

 

Онлајн издање The Daily Beast, познато по свом негативном односу према Русији, је Трампа описало као једног од тројице јахача америчке апокалипсе и као манџуријског кандидата који ће управљати САД по вољи Кремља.

 

Ката

Тагови: ; ; ;