Писмо председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана са извињењем због инцидента са руским Су-24 било је написано делимично на руском језику, пише „Хуријет“. Према информација дипломатских извора листа, турски лидер је у писму реч „извините“ писао на руском језику.

 

241969

 

 

Раније је низ медија спекулисао о томе који језик је Ердоган користио у писму Владимиру Путину, а на Западу сумњају да је у писму уопште била реч „извините“.

 

Притом, саговорник листа „Хуријет“ је изјавио да су текст и форму писма договарали представници Турске и Русије неколико пута. У прес-служби Ердогана су на крају изабрали да реч „извини“ буде на руском језику.

 

Криза у односима Русије и Турске настала је након што је у новембру 2015. године турски ловац оборио руског бомбардера Су-24 у Сирији. Руски председник је то назвао „ударцем у леђа“ помагача терориста. Русија је Турској увела низ економских ограничења.

 

Промена је настала након Ердогановог писма Путину, у којем се турски лидер извинио за инцидент. Турски суд је поново покренуо истрагу о убицама руског пилота.

 

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ;