Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт, (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

21:04

 

Вечерас око 18:00 украјински нацисти отворили су снајперску ватру на пункт Александровка западно од Доњецка. Према информацијама извора у том моменту на пункту се налазило преко 10 цивилних аутомобила. У овом моменту нема информација о евентуалним жртвама.

 

 

19;13

 

Данас око 17;00 украјински нацисти су поново гранатирали Петровски рејон Доњецка и том приликом погинула су два цивила 1956 и 1961 годиште.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 567 пута напале територију ДНР, Нападали су Саханку, Коминтерново, Круту Балку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Јасиновату и Докучаевск. Током напада рањен је један војник ДНР и један цивил а оштећено је и 6 стамбених објеката.

13;16

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи пуних 7 сати нападали село Коминтерново на југу ДНР. Напад је почео у 20:00 и трајао до 03:00 ујутру са прекидом од неких пола сата. Том приликом рањен је један цивил 1987 годиште. Он је пребачен у болницу у Новоазовску. Под артиљеријском ватром нациста током претходне ноћи нашла се и Јасиновата са околином, Лењинское на југу ДНР, Трудовски и Петровски рејон Доњецка као и Зајцево и Круту Балку у околини Горловке.

 

Кијевски нацисти су 8 пута напали и територију ЛНР. Нападали су Логвиново, Лозовое, Калиновку као и град Стаханов где је уништена једна кућа. Жртава није било.

Тагови: ; ;