Стручњаци руске војне индустрије „Роселектроника” су произвели влакно ферита које је у стању да прикрије електронику оклопних борбених возила, ракетних система и авиона од дејства непријатељских средстава за радиоелектронску борбу.

 

nevidljiva-armata-715x400

 

Мреже тих влакана ометају противника да уопште открије војну технику. Оне штите, на пример, тенк тако што потпуно апсорбују дејство ударних таласа радиоелектронског наоружања и онемогућавају ширење неусмереног електронског зрачења апарата које су нанишанили високопрецизни борбени системи противника, објаснио је директор „Роселектроника” Игор Козлов.

 

„Наши покривачи су упоредиви са тканином за одела или са драперијом за завесе. Њихова способност апсорбовања електромагнетних таласа упоредива је са знатно тежим и дебљим материјалима који се користе за исте намене”, рекао је он.

 

„Фактички, ми смо направили невидљиви огртач за сву војну технику Русије и јединице на бојном пољу који ће их штитити на бојном пољу и од савременог високопрецизног оружја”, сигуран је Козлов.

 

Он не крије да ће се невидљиви огртачи „Радиоелектронике” користити пре свега за маскирање најмодернијих руских тенкова „Армата”.

 

Он наводи да ће се нови материјали од ферита користити и за очување здравља персонала који ради у објектима са високим нивоом напона електромагнетног поља. Ти материјали моћи ће да се користе и у медицини за дијагностику и лечење.

 

Ката

 

Тагови: ; ; ;