Неколико десетина познатих и утицајних америчких републиканаца је потписало писмо у којем се оштро критикује представник њихове партије у трци за председничко место и јасно поручили нико од њих неће гласати за Доналда Трампа.

 

1104480294

 

„Имена потписника писма припадају људима које амерички народ треба да пита за узроке постојећег хаоса у свету. Можемо да им кажемо „хвала” што су изашли под рефлекторе. Сада свако у нашој земљи зна ко је крив што је наш свет постао оволико небезбедно место. Они нису ништа друго до неуспешна вашингтонска елита која тежи да задржи власт. Дошло је време да буду присиљени да положе рачуне за своја дела”, није им остао дужан Трамп.

 

Писмо је потписало 50 истакнутих чланова Републиканске партије који су заузимали истакнуте положаје у тајним службама и администрацији САД. Међу њима су бивши директор ЦИА и Агенције за националну безбедност Мајкл Хејден, бивши заменик државног секретара и бивши директор Националне обавештајне службе Џон Неграпонте, експредседник Светске банке и бивши заменик државног секретара Роберт Зелик и бивши Министар националне безбедност Мајкл Чертоф.

 

Они сматрају да ће Трамп, ако уђе у Белу кућу, бити најнеразумнији Председник у историји Америке и да ће неизбежно довести у опасност националну безбедност и благостање земље. Такође верују да Трамп нема снагу карактера, људских вредности нити искуства који су потребни за овакав један положај.

 

Ката

Тагови: ; ; ;