Под претњом оружјем, црногорској делегацији отете су личне ствари и службени аутомобил МОК. Прибраном реакцијом службеника дипломатско-конзуларног представништва и службеника ЦОК, избегнут је инцидент.

 

sp-okcg_620x0

 

СЛУЖБЕНИК Црногорског олимпијског комитета Никола Ђуровић, представник дипломатско-конзуларног представништва Црне Горе у Аргентини који је надлежан и за Бразил Миљан Мугоша, те двојица представника црногорске дијаспоре, Божидар Шарановић из Америке и Николас Вукасовић из Аргентине, нападнути су прексиноћ у Рио де Жанеиру, у близини аеродрома, преносе медији.

Док су се возили од аеродрома у службеном аутомобилу Олимпијских игара који је ЦОК доделио Организациони комитет, у њихово возило ударио је аутомобил у којем су били наоружани разбојници.

 

Под претњом оружјем, црногорској делегацији отете су личне ствари и службени аутомобил МОК. Прибраном реакцијом службеника дипломатско-конзуларног представништва и службеника ЦОК, избегнут је инцидент с тежим последицама и нико није повређен. Убрзо је стигла бразилска полиција, направила увиђај и спровела Црногорце до хотела. Са инцидентом је упознат Организациони комитет Олимпијских игара, с којим ће представници олимпијске мисије Црне Горе одржати хитан састанак. Амбасада Црне Горе у Аргентини, која је задужена за конзуларне послове у Бразилу, упутиће протестну ноту Министарству иностраних послова Бразила.

 

ЦОК је још једном препоручио спортистима да се без потребе не крећу изван обезбеђених такмичарских зона.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ;