Доналд Трамп је у Економском клубу Детроита одржао свој економски програмски говор током кога је објавио да ће на целој територији САД активирати производњу енергената и трговину њима и открио за шта ће да искористи новац од тог дела економског раста.

 

1104480294

 

„Обезбедићемо новац за војску на рачун укидања ограничења на трагање за новим изворима енергената и њихову експлоатацију. То ће обезбедити раст нашег БДП и омогућити отварање нових радних места. Делом тог новца ћемо повратити моћ својих оружаних снага. Истовремено ћемо, ако постанем Председник САД, натерати своје савезнике да плаћају колико треба за то што их САД штите”.

 

„Највећи губици радних места били би у нашој аутомобилској индустрији. Ја ћу том споразуму подићи рампу постанем ли Председник САД”, рекао је Трамп алудирајући на Транспацифичко трговинско партнерство које подразумева потпуно укидање царина на робе и услуг унутар те зоне, због чега би се укинуло око милион радних места у САД.

 

„Ми нећемо изолационизам на међународној арени. То није добра варијанта за деловање САД. Подржаћу све трговинске споразуме који су добри за САД. То ће бити наш нови кредо. Наша земља ће достићи нове, невероватне висине каква досад није знала. Ради тога ћу подржавати отварање нових радних места. Подржаваћу нашу аутомобилску индустрију и металургију”, рекао је Трамп.

 

„Морамо престати да се ослањамо на уморне гласове из прошлости. Морамо престати да верујемо политичарима и почети да верујемо у своју велику земљу”.

 

Ката

Тагови: ; ;