Косовски Албанци су три сата блокирали регионални пут Рожаје-Кула-Пећ, преносе „Вијести“. Пут је већ неколико сати непроходан за све врсте возила јер Албанци демонстрирају незадовољни демаркацијом тзв. црногорско-косовске границе.

 

Crna-Gora-Albanci-tzv.KOsovo-granica-01-640x427

 

„Вијести“ наводе сведочење Агима М. који је пешке ушао у Црну Гору након три сата чекања:

 

„Они су аутобусом, којим су стигли у међузону, блокирали пут. Донели су храну и пиће, и не знам до када ту планирају да остану. Са њима су, како сам чуо, два посланика опозиције из косовске Скупштине“, рекао је Агим М.

 

Он сматра да су демонстрантима плаћене дневнице.

 

„То су људи који немају посла и за мало пара ће пристати да дођу и протестују. На Косову је мишљење око демаркације границе подељено, али већина људи не размишља као и опозициони демонстранти“, тврди Агим М.

 

Подсетимо, процес демаркације завршио се бурно на КиМ када је јуче у кући председника комисије за демаркацију постављена бомба. Пре тога је на зграду тзв. косовске скупштине бачена експлозивна направа.

 

Примери демократичности иду и даље: на седници Одбора тзв. посланик Самоопределења Дритон Чауши активирао је сузавац, да би нешто касније био ухапшен. Након усвајања споразума о демаркацији он је упућен тзв. Председништву Косова да ратификацију, а данас су се протести преселили на границу Црне Горе.

 

Нико из црногорске владе није још увек прокоментарисао ова дешавања иако протести трају већ сатима.

 

 

ин4с

Тагови: ;