Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:13

 

Украјински окупатори вечерас су поново отворили ватру на западна предграђа Доњецка, саопштио је извор из војних структура ДНР.

 

Украјинска војска је око 21:20 напала Петровски и Трудовски рејон Доњецка.Том приликом рањена је једна 16-годишња девојка која је одмах пребачена у болницу, наводи се у саопштењу овог извора.

 

19:04

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 711 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Красни Партизан, Спартак, Старомихајловку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Јасиновату, Јасное, Лењинское, Саханку и Коминтерново. Током напада оштећено је 7 објеката а због оштећења далековода део Петровског рејона Доњецка остао је без светла.

13;05

 

Украјински нацисти су и током претходне ноћи гранатирали ДНР. Напади су трајали од 21:00 до 02:00. Под ватром су се нашли Јасиновата, Старомихајловка, Трудовски и Петровски рејон Доњецка као и Зајцево Васиљевка и насеља на југу ДНР Саханка, Лењинское и Коминтерново. У Петровском рејону рањен је један цивил а оштећено је минимум 6 стамбених објеката и неколико гасовода у околини Доњецка и Јасиновате.

 

Народна милиција саопштава да су украјински окупатори 5 пута гранатирали позиције НМ у рејону Калинова, Лозовог и Логвинова. Губитака није било.

 

 

Тагови: ; ;