Амерички џудиста Тревис Стивенс, који је изгубио од Руса Хасана Халмурзајева у финалној борби на Олимпијским играма у категорији до 81 килограма, захвалио се руској репрезентацији на заједничким тренинзима.

 

stivens

 

„Руска репрезентација је била веома добра према мени и дала ми је могућност да заједно тренирамо, без чега ја не бих ни дошао до медаље у Рију. Ми и Руси смо као браћа. Заједно смо проливали крв на тренинзима. Џудо је посебан спорт. Свако је спреман да помогне. То је право братство“, изјавио је Тревис Стивенс.

 

„Зашто без тренинга са Русима у Русији не бих постигао успех? Зато што само кроз такмичење са најбољима можеш да постанеш најбољи. И ја сам веома срећан због Хасана. Наравно, маштао сам да га победим. Међутим, он је сада број један“, нагласио је амерички спортиста.

 

 

Подсетимо, Хасан Халмурзајев је донео Русији треће злато на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. То је друго злато за руску репрезентацију у џудоу, након успеха Беслана Мудранова у категорији до 60 килограма.

 

Имајте на уму да такав став немају сви амерички спортисти као Стевенс, и говоре често лоше о руским олимпијцима. На пример, амерички пливач Мајкл Фелпс критиковао је Јулију Ефимову.

 

 

Тагови: ; ; ; ;