Русија неће остати без одговора на погибију двојице војника приликом покушаја диверзије на Криму, рекао је данас председник Русије Владимир Путин.

 

putin krim

Раније је објављено да су руске специјалне службе спречиле извршење серије терористичких аката на Криму које су планирале украјинске специјалне службе. Како се наводи у саопштењу група диверзаната је откривена у ноћи 6 на 7 август у граду Армјанск који се налази на три километра од границе са Украјином. Почела је пуцњава и том приликом погинуо је један припадник ФСБ-а.

 

На месту сукоба пронађено је 20 експлозивних направа са укупним капацитетом од 40 килограма као и минама бомбама и пушкама.

 

Украјина се претвара у терор- рекао је Путин.

 

У ноћи на 8 август диверзиона група је два пута покушала да уђе на територију Крима прикривајући се пуцњавом са украјинске стране. Том приликом погинула су два руска војника.

 

Путин је ове нападе назвао «неразумним криминалном акцијом» којој је био циљ да се скрене пажња са унутрашњих проблема.

 

«На први поглед ово је веома глупа акција. Глупа из разлога што се на тај начин не може утицати на људе који живе на Криму. А криминална је јер је двоје људи погинуло. То је узалудан покушај али је и веома опасна игра»- рекао је руски председник.

 

ФСБ додаје да је на Криму разбијена агентура украјинског Министарства одбране и да су ухапшени држављани Украјине и Русије који су припремали овај терористички напад. Додаје се да су на полуострву појачане мере безбедности и пооштрен погранични режим.

Тагови: ; ;