Службеник црногорског олимпијског комитета Никола Ђуровић, представник дипломатско-конзуларног представништва Црне Горе у Аргентини која је надлежна за Бразил Миљан Мугоша и двојица представника црногорске дијаспоре Божидар Шарановић из Америке и Николас Вукасовић из Аргентине су нападнути синоћ у Рио де Жанеиру у близини аеродрома, саопштено је из ЦОК.

 

Crna-Gora-620x350

 

Напад десио у граду Нитерој у близини Рио де Жанеира када су непознати починиоци напали службени аутомобил у коме су се налазили представници делегације Црне Горе и акредитовани дипломатски представник Црне Горе у Бразилу.

 

„Док су се враћали са аеродрома, њихово возило је ударило аутомобил у коме су били наоружани разбојници“, наводи се у саопштењу, а преносе Вијести. Под претњом оружјем су им отете све личне ствари и службени аутомобил МОК.

 

„Веома прибраном и присебном реакцијом службеника дипломатско-конзуларног представништва и службеника ЦОК избегнут је инцидент са тежим последицама и нико није повређен», наводи се у саопштењу ЦОК.

 

Непосредно након инцидента, на лице места је стигла бразилска полиција и направила увиђај. Амбасада Црне Горе у Аргентини, која је задужена за конзуларне послове у Бразилу, упутиће протестну ноту Министарству спољних послова Бразила.

 

Из ЦОК су показали забринутост због безбедносне ситуације и изражавају велику забринутост због начина на који су организатори решили питање безбедности учесника ОИ и представника олимпијске породице. ЦОК је још једном препоручио црногорским спортистима да се, без потребе, не крећу изван обезбеђених такмичарских зона.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;