Бивши амбасадор Велике Британије у Москви Тони Брентон позвао је у свом чланку у британском «Телеграфу» нове британске власти на изглађивање односа са Москвом.

 

TONI BRENTON

 

Брентон сматра да је одавно дошло време за отопљавање односа. Остале западне земље већ су почеле да обнављају своје везе са Русијом. Расте број високих европских функционера и премијера који одлазе у Москву а залажу се и за смањење санкције. Време је да и Велика Британија преиспита своје односе, сматра дипломата.

 

Према мишљењу бившег амбасадора ово је неопходно учинити из више разлога. Прво због санкција је и британски бизнис тренутно непопуларан, а друго без обзира на санкције руска политика се није променила а санкције су још више ојачале Путина. А као треће бивши амбасадор сматра да је бесмицлица коментарисати тренутне односе Русије и Запада као нови «хладни рат».

 

«Слика реваншистичке Русије коју смо формирали у свом уму је бесмислена као и слика по којој треба да буду окужени са свих страна запада»- рекао је Брентон.

 

Он је додао да је уверен да британски министар иностраних послова Борис Џонсон има могућности да нађе заједнички језик са Русијом.

 

Подсетимо председник Русије Владимир Путин и премијерка Велике Британије Тереза Меј током телефонског разговора договорили су и лични сусрет.

 

 

 

ВЕДРАН

 

 

 

 

Тагови: ;