Група илегалних миграната је у Француској напала возаче камиона из Летоније. Како јавља Delfi, напади су најчешћи у лучком граду Кале.

 

Током прве половине 2016 године је нападнуто већ двадесет камиона из Летоније чији су возачи чланови удружења Latvijas auto. Проблем је што су у питању велики камиони увек препуни робе.

 

14709021091fury

 

Удружења превозника су узнемирена због задњег напада наоружаних криминалаца на возаче из Летоније. Зауставили су их из заседе на путу ка Великој Британији, да би украли товар или покушали да се сакрију међу робу која се превози.

 

Жртве, које су се вратиле у Летонију, још увек не могу да се опораве од шока који су доживеле у Француској. Према њима, на великом делу трасе се возачи осећају као у зони борбених дејстава.

 

«Била је то група од око 100-200 маскираних мушкараца. Сви су били веома агресивни. Хтео сам да се пробијем без заустављања, али нисам успео. Зато су ме ударали и притисли уз ветробранско стакло», рекао је један од возача.

 

Удружење Latvijas auto је јавило да животи камионџија нису угрожени.

 

«Почели су са каменицама а завршили паљбом из оружја. Ризик је. Ако возимо прописаном брзином а у стакло удари камен, изазваћемо судар», рекао је шеф удружења Валдис Трезинш.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;