Украјину треба искључити из УН и ОЕБС-а. У оваквим организацијама нема места за земље које проповедају тероризам, изјавио је потпредседник кримске Владе Руслан Балбек.

 

terakt krim

 

„Позивамо све цивилизоване земље да буду јединственог става и не само да осуде украјинске власти, већ да одмах искључе Украјину из УН и ОЕБС-а, пошто ове организације треба да подржавају безбедност у свету, а не да врше агресију против цивила, чиме се баве кијевске власти“, рекао је Руслан Балбек.

 

 

По његовим речима, украјинске власти су се спустиле до нивоа „тероризма против цивила“.

 

Притом, Балбек је нагласио да су сарадници ФСБ-а, који су спречили покушај терористичког напада, показали читавом свету „право лице кијевског режима“.

 

„Блокада увоза хране, експлозија електричних стубова било је само загревање. Никог у Кијеву није интересовало како ће људи тамо да живе, да ли ће се деца смрзнути зими — све је имало за циљ да се Кримљани покају због свог избора. Међутим, ово последње је ујединило становнике нашег полуострва. Желео бих да видим оне кијевске емисаре који ће причати о Кримљанима како ’их воле‘ и како се о њима ’брину‘ украјински политичари — они спавају и гледају на наше полуострво као на пусто и забачено место. О томе они највише маштају“, додао је Балбек.

 

 

 

Тагови: ; ; ;