Одлука Међународног параолимпијског комитета да суспендује руске Параолимпијце са игара 2016 године је антицивилизацијска акција против Русије, изјавила је председница Савета Федерације Валентина Матвијенко.

 

IPC_logo_1000x0

 

«Ја инсистирам на томе да је то окрутно и нељудски и показује да су они који су донели такву одлуку вођени искључиво антируским осећањима. Посебни људи и човечанство у целини за њих немају вредност», рекла је Матвијенко, а преносе РИА Новости.

 

По њеном мишљењу, одлука Међународног параолимпијског комитета да забрани руској репрезентацији да учествује на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру поражава својом бруталношћу и нељудскошћу.

 

«Они декларативно терете руске Параолимпијце да масовно користе допинг, а да руске власти за то знају. Тако су урадили оно што се није усудио МОК, да направе преседан применом принципа колективне одговорности у светском спорту чиме се крши један од стубова на којима почива право. Комитет је, грубо речено, пљунуо на основне људске вредности као што је правда», рекла је председница Савета Федерације.

 

Подсећамо да је шеф IPC Филип Крејвен објавио да је одбор једногласно донео одлуку да се забрани учешће руским параолимпијским спортистима на играма 2016 године.

 

Ката

Тагови: ; ;