Војници сиријске војске као и добровољци кренули су у четвртак у офанзиву на јужном делу фронта у Алепу (360 км од Дамаска), рекао је за сиријску новинску агенцију САНА један од команданата сиријске војске.

 

 

sar

 

Према његовим речима војници су напали непријатеља на периферији Рамуса, Мшерфа, Ел-Макљаја, Сук-Ел-Џебас, и околини Рашидин 4. Владине снаге успеле су да заузму повољне положаје одакле могу да нападају терористе. Жестоке борбе воде се и на крајевима комплекса војних школа на јужном правцу града који су терористи заузели прошле недеље. У нападу је погинуо и један од вођа «Војске муџахедина» Јосеф Завала.

 

У среду су терористи кренули у офанзиву покушавајући да пробију фронт на више линија али су наишли на жесток отпор. Сиријска војска је уништила три минирана аутомобила, 10 јединица оклопне технике, а уништила је и четири командна пункта терориста.

 

У четвртак је на северу Алепа у подручју Кастела био трочасовни прекид борбених дејстава како би се могла доставити хуманитарна помоћ. Како је изјавио у среду начелник Главне оперативне дирекције Генералштаба Војске РФ Сергеј Рудској од 10:00 до 13:00 по локалном времену успостављен је сигуран пролаз за колону са лековима и храном у Алепо.

 

Пункт је био формиран и у насељу Хандарат.

 

Истовремено у Алепу је отворено 7 коридора за излазак цивила и терориста који су спремни да положе оружје и добију амнестију. Отворен је и додатни коридор за евакуацију наоружаних терориста у подручју Кастела. Разлог за овај корак сиријска војска види у могућности да се избегне крвопролиће.

 

 

 

ВЕДРАН

 

 

 

 

Тагови: