Екипа Војске Србије није успела да се пласира у финале „Тенковског биатлона“ на Међународним војним играма у Русији. Екипа ВС се трећег полуфиналног дана, за место у финалу, надметала са екипама војски Русије, Азербејџана и Индије, а показала је велику борбеност и изражен такмичарски дух, саопштава Министарство одбране.

 

4362793_tenkisti-f1jpg

 

Према коначним резултатима, у финале су се пласирале Русија, Белорусија, Кина и Казахстан, а нашој екипи припало је високо пето место.

 

Према речима руководиоца тима Војске Србије за „Тенковски биатлон“, потпуковника Саше Тодорова, Србија је пету позицију изборила у конкуренцији 17 земаља које су се надметале у „Тенковском биатлону“ и напоменуо да је данашња трка била веома напета и узбудљива.

 

 

 

„Момци су дали све од себе иако смо имали проблема са техником, системом и наоружањем. Показало се да трка не зависи само од екипе нишанџије, командира и возача, већ умногоме и од технике. У односу на прошлу годину, она је била много лошије исправности, те смо због пеха на техници морали да уведемо резервни тенк. Честитао бих момцима, пре свега на тешким и напорним припремама, а затим на свему што су овде показали“, истиче потпуковник Тодоров.

 

 

Главни тренер тима Војске Србије за „Тенковски биатлон“ и заменик руководиоца мајор Нинослав З. Ђудић такође је честитао екипи и похвалио њихов напор и труд.

 

„Уз велику вољу, екипа није успела да се пласира у веома прижељкивано финале ‘Тенковског биатлона’. Сумирајући резултате, заузели смо пето место у конкуренцији бројних велесила, а победиле су нас земље које су се такмичиле својим тенковима, својом опремом и муницијом“, наглашава мајор Ђудић и напомиње да су припадници нашšе војске остварили најбољи резултат од екипа које су снаге одмеравале на руској техници.

 

 

Финалу „Тенковског биатлона“ и церемонији затварања Међународних војних игара 13. августа присуствоваће и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, наведено је у саопштењу.

 

 

Тагови: ; ;