Украјинске власти могу покренути широку офанзиву на Донбас како би одвукле пажњу од неуспелог покушаја да упадну на Крим, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко коментаришући одлуку украјинских власти да се јединице украјинске војске у зони конфликта ставе у стање повећане борбене готовости.

 

yaharcenko

 

«Овакви укази говоре да је Украјина спремна да крене у активну офанзиву. Кијев је схватио да је направио грешку са Кримом па може покренути офанзиву на Донбас како би скренуо пажњу са пропале саботаже. Они ће вероватно овде покренути офанзиву а не на Криму јер се плаше директног сукоба са руском војском. А Порошенко се још увек нада да ће нас победити уз помић војне силе»- рекао је Захарченко.

 

Према речима лидера ДНР војска ДНР је у стању да пружи отпор украјинској агресији. Захарченко је рекао да је он и раније упозоравао да Кијев припрема у августу велику провокацију у Донбаса. Покушај диверзије на Криму који су руске безбедоносне службе осујетиле, према лидеру ДНР показује целом свету да се Кијев служи терористичким методама.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ; ; ; ;