Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 267 пута напале територију ДНР. Нападали су околину Доњецка и Горловке, Јасиновату, Докучаевск, као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. Током напада рањена је 16-годишња девојка а оштећена су и четири објекта.

13:15

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су синоћ од 21:00 до 22:30 украјинске снаге гранатирале подручје споменика Кнезу Игору, као и насеље Нижное Лозовое и град Славјаносербск. Губитака на срећу није било.

 

Украјинске јединице су током претходне ноћи нападали из тешког наоружања околину Доњецка и Горловке. Под ватром су се нашли Петровски и Трудовски рејон, Спартак, Александровка и Еленовка, у околини Доњецка, као и Зајцево у околини Горловке. Нападали су и околину Докучаевска и Јасиновате као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.

Тагови: ; ;