Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:44

 

Данас током дана украјински окупатори су поново отворили ватру на индустријску зону Јасиновате као и у околини Доњецке водоводне станице. У том моменту на месту напада налазили су се и представници посматрачке мисије ОЕБС.

 

Министарство одбране ДНР саопштава да су током претходне недеље украјинске снаге константно нападале територију ДНР. Укупно су током недеље 3106 пута напале територију ДНР. Укупно је погинуло троје а рањено 7 цивила.

 

13:18

 

Данас око 12:00 украјински нацисти су отворили ватру на Трудовски рејон Доњецка.

 

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински нацисти су током претходног дана 6 пута напали позиције НМ у рејону насеља Калиновка, Лозовое, Соколники и споменика Кнезу Игору. Губитака на срећу није било.

 

Украјински нацисти су ноћас поново нападали Петровски рејон Доњецка. Том приликом погинуо је цивил 1938 годиште.

 

Украјински нацисти гранатирали су и Трудовски рејон, као и околину Горловке, Јасиновату, Докучаевск као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. У Трудовском рејону оштећен је гасовод, као и школа и две куће.

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;