Капетан Драган напустио је у петак Клиничко-болнички центар у Сплиту и пребачен је у своју затворску ћелију на Билицама. Јавио се свом адвокату Слађани Чанковић и казао да се добро осећа. Он је у четвртак пред зору имао лакши срчани удар и одмах је пребачен у болницу где му је уграђен стент. Дан после операције враћен је у затвор.

 

капетан драган

 

 

Сава Штрбац из Документационог центра «Веритас» рекао је за «Новости» да је Драган Васиљковић имао раније проблема са срцем.

 

— Хтели смо то да саопштимо кад је Капетан Драган изручен Хрватској, али он то није дозволио. Није желео да се о његовим здравственим проблемима прича у јавности — каже нам Штрбац. — Како му суђење почиње за месец дана 20. септембра, вероватно ће се проучавати његов здравствени картон, да би се оценило колико ће то утицати и какав темпо рочишта он може да издржи.

 

 

Штрбац каже  за Вечерње Новости да су недавно Срби из једног дела Сиднеја на хуманитарној вечери прикупили 17.000 долара за Капетана Драгана.

 

— Свештенику из Аустралије Ђури Ђурђевићу, који га је недавно посетио, казао је да има добар однос са чуварима и куварима — испричао нам је Саво Штрбац.

 

 

 

 

 

Тагови: ;