После Мухамадија Давлатова и Мансура Ахмада Саада eл Дафија, у Србију ће ускоро бити пребачено још неколико бивших затвореника из Гвантанама, сазнаје Политика.

 

gvantanamo

 

Како пише београдски лист позивајући се на дипломатске изворе из Вашингтона, у Србију ће их стићи највероватније три до четири.

 

Друштво судија Србије позвало власт да објасни зашто се притвореници Гвантанама налазе у Србији

 

На питање упућено америчкој амбасади, за Политику је речено да ће Влада Србије најбоље сама одговорити на питање о својим плановима.

 

Такође се наводи: „С наше стране, ми похваљујемо Влади Србије за хуманитарну акцију којом је помогла да се преселе двојица бивших заточеника који су тренутно у Србији”, преноси Политика.

 

Скот: Важно је да у српско друштву буду интегрисани затвореници Гвантанама

 

Вест о томе да Србија прима двојицу бивших притвореника из америчког затвора на Куби 11. јула у Београду је, подсетимо, саопштила помоћница државног секретара САД Викторија Нуланд, и то после сусрета с премијером Александром Вучићем. Како је објашњено, реч је о хуманитарној акцији којом се Србија прикључила групи од петнаестак европских земаља које помажу Америци да расели бивше притворенике из Гвантанама.

 

восток

Тагови: