Бугарска је данас, због великог таласа миграната на јужној граници са Турском, распоредила нових 150 припадника жандармерије.

 

bugarska turska

 

Главни секретар МУП-а Георги Костов рекао је да су бугарски погранични органи од почетка године спречили 30.000 илегалних покушаја преласка бугарске границе, а од почетка августа чак 1.858 особа покушало је илегално да уђе у Бугарску.

 

Према његовим речима, биће појачана контрола у области Бургас.

 

Бугарски премијер Бојко Борисов разговарао је телефоном са турским премијером Бинали Јилдримом о «предузимању механизама» обезбеђења бугарско-турске границе.

 

Европска агенција за управљање оперативном сарадњом на спољним границама /Фронтекс/ најавила је да ће до краја наредне седмице на бугарску границу упутити 200 својих припадника из свих држава чланица ЕУ.

 

Бугарски МУП саопштио је данас да је у последња 24 часа на бугарско-турској и бугарско-грчкој граници осујећен покушај уласка у Бугарску 140 илегалних миграната.

 

Погранична полиција Бугарске задржала је и 87 страних држављана у покушају да илегално пређу границу са Србијом.

 

Министарство одбране Србије саопштило је данас да је заједничким акцијама војске и полиције у претходна два дана откривено и ухапшено шест особа због кријумчарења људи.

 

 

РТРС

Тагови: ;