Хрватска посланица у Европском парламенту и председница Хрватске конзервативне странке Ружа Томашић подржала је данас хрватски МУП у брисању „лажно пријављених припадника српске мањине у Вуковару“.

 

ruza-tomasic-640x408

 

„Проблем лажних пребивалишта у Вуковару мора да се коначно реши и зато подржавам брисање лажно пријављених особа које проводи МУП. Сви лажно пријављени припадници српске мањине свесно варају државу од које заузврат траже посебна права. На тој је великој превари Милановићева влада темељила увођење двојезичности у Вуковару, чиме је додатно појачала поделе и покварила међуетничке односе у граду“, казала је Томашић у саопштењу за Агенцији Хина.

 

Подсећамо да је посланица у ЕП одраније позната по проусташким ставовима, а да ју је прошле године хрватска полиција позвала на саслушање због говора мржње према Србима.

 

Томашевићева се тада залагала за укидање статуса националних мањина у Хрватској, уз тврдњу да су „сви припадници мањина који имају држављанство Хрватске политички Хрвати, а они без држављанства су наши гости“, подсјећа Танјуг.

 

Данашња изјава хрватске посланице ЕП односи се на интервју министра унутрашњих послова у техничкој Влади Хрватске Влаха Орепића који је у интервјуу „Вечерњем листу“ рекао да након брисања лажних пребивалишта у Вуковару више неће бити законског основа за постављање ћириличних табли у том граду.

 

 

ин4с

 

Тагови: ;