Интервју са Миланом Петрићем — бивши народним послаником СНП који је једини гласао против споразума о сарадњи са НАТО којим се одступа од политике војне неутралности Србије.

 

«Ја искрено да вам кажем, имам једно лично мишљење о НАТО,и изузетно се бојим, јер сматрам да се тероризам одржава управо у државама које су чланице НАТО. Ја се бојим да би ми уласком у НАТО и нешто томе слично,једноставно постали једна од држава у којој би могле да се одржавају терористичке акције.

 

Мислим да НАТО доноси тероризам,а не да помаже у спречавању њега. Можете само узети примере држава чланица НАТО Немачка,Француска, Белгија –то су државе у којима се одржавају терористичке акције а све је то последица неких претходних терористичких акција које су се одржавале у неким државама..

 

Генерално ја стварно мислим да ми никад не би требали да уђемо у НАТО,првенствно због наших грађана јер ми њима дугујемо сигурност и безбедност државе“.

 

Са господином Петрићем смо разговарали о евроинтеграцијама Србије, санкцијама према Русији, и могућношћу унапређивања привредне сарадње између две земље.

Тагови: ; ;