Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић — Палма сматра да би адвокати покојног председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића требало да туже Хашки суд за његову смрт.

 

Dragan-Markovic-Palma-Jutjub

 

«По правилима Хашког трибунала, ако је осумњичени за ратни злочин добио ослобађајућу пресуду, нема право да тужи тај суд, али овде се ради о убиству Милошевића који је у Хаг одведен здрав, а враћен у мртвачком ковчегу, као и многу други Срби који су скончали у Хашком казамату под сумњивим околностима», навео је Марковић у писаној изјави за медије.

 

Према речима Марковића, «ослобађајућа пресуда Милошевићу» тражи одговоре на питања зашто су уведене санкције СРЈ, зашто је бомбардована СРЈ, зашто Србија толико чека за улазак у ЕУ и има критеријуме какве ни једна земља до сада није имала.

 

Марковић сматра и да је Хашки трибунал направљен за Србе и да би се судило само Србима, док су, како каже, ратни злочинци попут Анте Готовине, Рамуша Харадинаја или Насера Орића ослобођени.

 

Према тумачењу медија, у пресуди некадашњем председнику Републике Српске Радовану Караџицу наводи се да није било довољно доказа да је Милошевић био сагласан са стварањем етнички чисте територије и да није крив за ратне злочине.

 

Правда

 

 

Тагови: ; ;