Украјинци су све више деморализовани и у паници.

 

andrej-bilecki-24dailynet

 

„Наш Генералштаб рачуна да ће се ратовати по правилима из 2014, а ситуација се променила. Удар може доћи из правца Доњецка, али и са југа из правца Крима. Моамо бити свесни да Русија има на полуострву моћну војно-поморску групацију и да може наносити ударе и по Херсонској области и по Одеси и по Николајевској области. Или по Харковској, Сумској и Черниговској области. Са свих страна. Морамо бити свесни да украјинску армију чека пораз ако Русија и сепаратисти из Донбаса почну истовремени напад на више фронтова”, рекао је вођа добровољачког неонацистичког пука „Азов” и посланик Андреј Билецки.

 

„Свега имају више, од ратне технике до новца. Да ли су спремни технички за локалну офанзиву? Јесу. Јесмо ли спремни да се одбанимо? Локално да. Али, ако уследи комбиновани удар, са нападом са југа или севера, то ће бити апсолутно друга ситуација. За њу се наш Генералштаб не спрема”, додао је он.

 

У исто време, Татјана Монтјан, познати кијевски борац за људска права,је са новинаром Владимиром Бојком приведена на једном граничном прелазу према Пољској.

 

„Ускоро ће стићи Русија и све ће вас повешати по телефонским бандерама! И ја ћу се томе веома обрадовати”, изјавила је том приликом Татјана.

 

Ката

Тагови: ; ;