Представници француских синдиката који су дошли у Луганск нису видели у ЛНР «руске окупаторе» како то тврде украјинске власти, рекао је данас за ЛуганскИнфромЦентар председник синдиката железнице Версаја, Метју Џеан Мари Боле Редат.

 

francuski sindikat

 

Он је додао да су представници француских синдиката дошли у Луганск на позив Савеза синдиката ЛНР како би се на лицу места уверили у стање у ЛНР и о томе казали француској јавности.

 

«Много смо слушали о томе шта се дешава на Криму и у Донбасу. Украјина сво време говори како је Русија ратом заузела део њене територије. Сад смо имали прилику да посетимо неколико градова и села, предузећа и да разговарамо са радницима»- рекао је Редат за ЛуганскИнфоЦентар.

 

«Ми нисмо видели руске окупаторе у Луганску, Видели смо само цивиле који желе да живе мирно и независно, да раде и да се развијају»- рекао је он.

 

Он је рекао да је посебно потресен разарањима од стране украјинске војске.

 

«Видели смо ужасе рата, рушевине разарања, ужасне услове блокаде, предузећа која не могу због блокаде да послује, али видели смо и народ који није изгубио наду»- додао је он.

Тагови: ;