Европљани, који су у различито време из било ког разлога дошли на Крим, видели су да се живот на полуострву веома разликује од оног који описују западни медији. Сви до једног су видели да су људи срећни због уједињења са Русијом и да се после референдума регион активно развија, јавља РТ.

 

Krim

 

Британски научник Павле Хансдон је за РТ рекао да је дошао на Крим да се одмори, упркос чињеници да су га обесхрабривали пријатељи и родбина.

 

«Долазим на Крим једанаест година. Уживам у пејзажима, идем на плажу. Крим има запањујуће геолошке карактеристике. Ово је скуп различитих пејзажа», рекла је једна госпођа из Британије.

 

Према њеним речима, кримска реалност је веома другачија од оне из западних новина које тврде да је на Криму све лоше.

 

«Да будем искрена, западни медији, укључујући и британске, не разумеју ситуацију на Криму. Они и даље живе у прошлости. Многи људи верују да је Русија још увек комунистичка држава. Они заостају за стварношћу и немају представу какви људи живе овде. За њих су Руси људи са друге планете», објаснила је она.

 

Артур Шулц је допутовао из Немачке на Крим након референдума. Пре тога је разговарао са таштом која живи на полуострву. Извештаји немачких медија о Криму се веома разликују од таштине приче.

 

«У то време сам био веома заинтересован за политичку ситуацију. Читао сам оно што медији пишу, а истовремено ми је ташта причала шта се дешава. Немачки медији све описују у тамним бојама и по њима је све нестало. Лоши Руси су окупирали територију. Ја, наравно, имам сасвим другачије мишљење о томе».

 

Према његовим речима, породица његове супруге је са Крима. Рекли су му да мештани иду на референдум са цвећем, балонима и музиком. У Немачкој су написали да су људи били у халама и да су гласали под претњом пушака и митраљеза.

 

Угоститељ из Италије Роберто Ло Чичеро Вајна се доселио на Крим 2014 године. Пријатељи су покушали да га одврате јер је тамо опасно по живот, али их он није послушао.

 

«Пријатељи и колеге су ми рекле да се на Криму живи опасно и да је рат. Онда сам сазнао да ова информација није тачна и да је то пропаганда западних медија», рекао је Роберто.

 

Италијан мисли да је после Кримског референдума животни стандард порастао.

 

«Сиромаштво је озбиљан проблем», каже он.

 

«Сада се јасно види да се Крим брзо развија. Након референдума су се појавиле нове перспективе», каже Роберто.

 

Према његовом мишљењу, то није промена за кратко време. То је дугорочни тренд.

 

«Верујем да ће се тај тренд наставити. Трајаће десет година. Крим има велики значај за Руску Федерацију», закључио је он.

 

Ката

 

Тагови: ; ;