Потпредседник САД Џозеф Бајден данас је на заједничкој конференцији за новинаре с премијером Србије Александром Вучићем рекао да жели да искористи ту прилику и изрази саучешће свим породицама које су изгубиле своје вољене у НАТО кампањи.

 

1101366860

 

„САД и Србија, наравно, не слажу се око сваког питања, има многих ожиљака и рана из ’90-их година које су живе, али ја се надам да ћемо педузети кораке и да ће то учинити друге нове генерације, те да ће цео регион бити обележен економским растом“, изјавио је Бајден.

 

 

Веома ценим вашу изјаву да ћете преузети одговорност за оно што је погрешно рађено у прошлости, додао је обраћајући се Вучићу, уз наду да ће то урадити и друге земље у региону.

 

„И то је важан корак ка излечењу“, поручио је Бајден, а онда додао: „Хтео бих да изразим саучешће свим породицама које су изгубили своје вољене у НАТО кампањи“.

 

Он је додао да је само неколико месеци након што је Барак Обама изабран за председника 2009. био у Србији објаснивши да је то био израз жеље САД да покажу приврженост Србији и људима у региону и јачању односа двеју земаља.

 

„И због истих разлога сам данас овде. Једина разлика од тада је што смо постали још ближи пријатељи“, рекао је Бајден на конференцији за новинаре.

 

Он је поручио да је Србија кључни политички и економски камен-темељац за цео регион.

 

спутник

 

 

Тагови: ; ;