Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:33

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 782 пута напале територију ДНР. Нападали су Спартак, Александровку, Саханку, Коминтерново, Јасиновату, Докучаевск, Красни Партизан, Старомихајловку, Еленовку и Александровку

 

13:44

 

Касно синоћ украјински нацисти су напали пункт Заједничког центра за контролу и координацију у насељу Александровка западно од Доњецка. Руски официри који су се налазили у центру били су принуђени да се сакрију у подрум.

 

Народна милиција саопштава да су украјински нацисти синоћ напали насеље Калиново и том приликом рањена су двојица припадника Народне милиције.

 

Током претходне ноћи под ватром нациста нашли су се и насеља Зајцево и Красни Партизан у околини Горловке,Трудовски, аеродром и Волво центар у околини Доњецка, Јасиновата као и Саханка и Коминтерново на југу ДНР. Током напада оштећено је 10 стамбених објеката а насеља на југу ДНР остала су без струје.

 

 

Тагови: ; ;