Хакери су објавили више од 2500 докумената Фондације за отворено друштво Џорџа Сороша. Документи откривају планове рада, стратегију и приоритете друштва и обухватају извештаје о европским изборима, миграцијама и азилима у Европи.

 

hakeri

 

Упркос основаној сумњи да иза напада стоје амерички активисти који желе да представе истину о процесу доношења одлука САД и о кључним елементима америчког политичког живота, амерички стручњаци за безбедност су за цурење података окривили руске хакере.

 

Документи су груписани на аоснову географског подручја и односе се на период од 2008 до 2016 године, пише «Раша тудеј».

 

Према наводима портпаролке ФБИ Лоре Силбер, хакери су податке о Фондацији за отворено друштво објавили у јуну, а истрага је показала упаде на интерну мрежу коју користе чланови одбора, особље и партнери Сорош фондације.

 

Недавно су хакери открили и мејлове бившег генерала НАТО Филипа Бридлава у којима се види његов покушај да испровоцира америчког председника Барака Обаму да започне рат са Русијом. Бридлав је рекао да су украдени имејлови били део државне обавештајне операције.

 

Викиликс пре неколико дана објавио да је Џорџ Сорош 2011 давао упутства Хилари Клинтон како да приступи тадашњим немирима у Албанији.

 

Ката

Тагови: ;