Србија неће увести санкције Русији чак и ако то од ње буде тражила јединствена спољна политика Европске уније, изјавио је председник Србије Томислав Николић током сусрета са потпредседником САД Џозефом Бајденом.

 

riljejev

 

 

Како сматра Алексеј Риљејев члан бироа политичког савета партије «Родина» и помоћник њеног лидера и посланика Думе испред Вороњежске области Алексеја Журављева Србија је поуздан савезник Русије на Балкану што је и сам Николић потврдио.

 

«Џозеф Бајден није случајно дошао у Београд. Ради се о томе да се Срби понашају независно. Београд не жели да буде на челу регионалног одбора Вашингтона и Брисела што омета вештачки створено европско политичко јединство.Његов пример може бити зараза и за друге. Верујем да ће Срби који су се својевремено очајнички борили против Трећег рајха и стварали озбиљан проблем Немцима у Југославији бити они који ће представљати проблем и за САД. За Србима могу кренути и други словенски народи. У суштини и романски и германски народи су спремни да скину са себе окове робства јер је свима доста америчке доминације»- објаснио је Риљајев.

 

«Русија мора да делује као организатор у наредној борби европских народа за слободу. Због тога је неопходно да се, макар не понављају грешке Јељцинове администрације која је препустила своје европске савезнике. Неопходно је изградити односе са Бугарима чија је принципијелна позиција по питању изградње гасовода коштала руске грађане милијарде долара. Морамо вратити у своју зону утицаја и Пољаке и Чехе и Словаке и Хрвате». рекао је овај политичар.

 

 

 

извор

Тагови: ; ; ; ;