Портпарол Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков посаветовао је представнике Стејт Департмента да провере своје знање из области међународног права. На тај начин он је реаговао на изјаве америчке стране да је руска авијација користила аеродром у Ирану за извођење ваздушних напада у Сирији по базама терориста.

 

avijacija

 

«Обично ми не дајемо савете представницима америчког Стејт Департмента. Међутим тешко је уздржати се од препоруке да поједини представници Стејт Департмента проуче логику и провере своје знање из области основних докумената међународног права. И прво би требало да провере своје знање у области резолуције СБ УН 2331 (2015) у којој се каже да је неопходно одобрење СБ УН ради «продаје, трансфера или употребе» војних авиона у Ирану»- саопштио је Конашенков на брифингу за новинаре а преноси ТАСС.

 

Такође у Министарству одбране су посаветовали представницима Стејт Департмента да са оловкама претражују георграфске карте и открију да је Сирија суверена држава. Такође, сматра Конашенков САД би требала да нађе макар један документ који им дозвољава да бомбардују Сирију из турске војне базе Инџирлик или других база.

 

 

 

 

 

 

Тагови: ;