Међународна федерација дизача тегова ће након завршетка Олимпијских игара у Рио де Жанеиру на годину дана искључити Руску федерацију дизача тегова, најавио је шеф IWF Тамаш Ајан.

 

antidoping

 

«После Олимпијских игара у Рију ћемо обуставити чланство великом броју земаља међи којима су Русија, Казахстан и Белорусија. Анализе узорака антидопинг контроле још нису готове и чекамо више информација, али већ има назнака да ће још неколико земаља бити искључено. Одлуку ћемо објавити крајем септембра или октобра», каже Ајан, а преносе РИА Новости.

 

Одлуком Извршног одбора IWF је 22 јуна усвојена резолуција по којој, у случају три или више позитивних допинг тестова са Олимпијада из 2008 и 2012, на снагу ступа суспензија федерације целе земље и сви спортисти те федерације се дисквалификују са такмичења током годину дана.

 

Речено је да су тестови Марине Шаинове и Надежде Јевстухине били позитивни 2008 године, а да су руски дизачи тегова Александар Деманов, Наталија Заболотнаја, Светлана Царукајева, Александар Иванов и Апти Аухадов имали позитивне допинг тестове 2012 на Олимпијади у Лондону.

 

Ката

Тагови: ; ; ;