Извиђачи армије Доњецке Републике су открили велику концентрацију снага и ратне технике украјинске армије око насеља Новотроицкоје које се налази источно од града Волноваха.

 

epa04366516 Prime Minister of the self-proclaimed Donetsk People's Republic Alexander Zakharchenko leaves a news conference in Donetsk, Ukraine, 24 August 2014.  EPA/SERGEI ILNITSKY

Заменик оперативног команданта армије ДНР Едуард Басурин је саопштио да су Украјинци поред Новотроицког, на само шест километара од бившег фронта, сконцентрисали 58 јединица ратне технике, укључујући тенкове, оклопна возила пешадије и артиљеријске самохотке, преносе fakti.rs. Слична концентрација снага је откривена и око села Петровка и Гранитноје.

 

„Подозревамо да оваква концентрација тешког наоружања наговештава, у најмању руку, нове војне провокације украјинске армије“, рекао је Басурин овим поводом.

 

Министарство државне безбедности Луганске Народне Републике је саопштило да Кијев спрема цео низ провокација у којима би његове снаге претрпеле губитке и у људству и техници, али би их искористио за оптуживање Добаса и Русије и стављање тачке на преговарачки процес у Минску.

 

У Луганску не искључују ни могућност да Украјинци ударе и на цивиле, са покушајем да погибију мирних грађана подметну сепаратистима као што су то чинили 2014.

 

Председник ДНР Александар Захарченко је упозорио Украјину да, ако поново нападну на Донбас, неће бити никаквог Минска-3 него се Руси неће заустављати до Кијева.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;