Лидер ЛДПР је прокоментарисао информацију о повлачењу низа оптужби против Слободана Милошевића и изнео је свој став о правом циљу уништења Југославије.

 

slobodan-milosevic-1

 

«Морамо да докажемо да Трибунал од почетка није заснован на неком праву. Они су створили кривични суд за бившу Југославију. Какви злочини — то је био грађански рат. Зашто нема Трибунала за Шпанију – и тамо је био грађански рат. У Мјанмару је грађански рат трајао педесет година», рекао је Владимир Жириновски.

 

Политичар је додао да је распад Југославије био проба за рушење Русије које западне земље планирају од 1990 године. Војне и дипломатске интервенције у сукобу које је спровео НАТО су задале значајан ударац Србима, конститутивном народу Југославије.

 

Западне земље су кренули да дискредитују Србе и да оправдавају своју интервенцију. Они су покушали да докажу да су Срби одговорни за распад земље и да су починили злочин, сигуран је председник ЛДПР. У ту сврху је, по његовом мишљењу, настао Међународни суд познат као Хашким трибунал.

 

«Био им је потребан суд и они су га креирали. И практично изазвали смрт Слободана Милошевића — 100% се може тврдити да је био отрован, да је срчани удар био испровоциран, што је лако урадити у тамници. На тај начин је он, као главни сведок, убијен», рекао је Владимир Жириновски.

 

Према вођи ЛДПР, Југославија је у великој мери копирала совјетски модел устројства државе. Вештачки су повучене црте између националних република, тајна полиција је имала огромну моћ, владајућа партија је била Савез комуниста Југославије.

 

„Због тога су, у припремама за уништење Русије, западне земље вежбале своје акције на Балкану“, закључио је Владимир Жириновски.

 

Ката

Тагови: ; ; ;