Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

 

днр лнр

19:04

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 428 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајево и Голмовски код Горловке, Еленовку, Петровски рејон и Александровку у околини Доњецка, Докучаевск и насеље Сигналное у његовој околини, Јасиновату са околним насељима Васиљевка и Минералное као и насеља на југу ДНР Саханку, Коминтерново и Белу Каменку. Све информације о нападима украјинских снага на територију ДНР предате су представницима мисије ОЕБС.

 

13:22

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су током претходног дана украјинске снаге 4 пута напале позиције НМ у подручју Калинова, Первомајска, Стаханова и споменика Кнезу Игору. Жртава није било али је у Стаханову оштећен гасовод и једна стамбена зграда.

 

Од 22:00 до 03:00 украјински нацисти су гранатирали Јасиновату као и насеља у непосредој околини Минералное и Васиљевка. Под ватром су се нашли и Докучаевск, Зајцево у околини Горловке, као и Петровски рејон, Еленовка и Александровка у околини Доњецка. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема а оштећено је минимум 20 стамбених објеката.

Тагови: ; ;