Хашки трибунал је прогласио бившег председника Југославије Слободана Милошевића невиним за дешавања у Сребреници. Западни медији су ћутали о томе, без обзира на то што би ова вест имала ефекат бомбе, пише италијански новинар Ђулијето Кијеза на порталу «Глобалист синдикејшен».

 

Хашки трибунал је оправдао бившег председника Југославије, раније оптуженог за геноцид у Сребреници. То се десило још 24. марта 2016. године, али ниједан западни лист то није поменуо, наглашава бивши посланик Европског парламента, новинар Ђулијето Кијеза у колумни на сајту „Глобалист синдикејшен“.

 

Кијеза је нагласио да никакво званично саопштење није следило. Само оправдање је било укључено у текст пресуде Радовану Караџићу. Хашки трибунал је сматрао доказе кривице Милошевића недовољним.

 

«Ипак, Милошевић је провео пет година у затвору. Њега су једнодушно вређали сви медији без изузетка називајући га „балканским касапином“, чак су га поредили са Хитлером. А затим је умро у затвору – пише новинар.

 

Ћутање медија о одлуци трибунала Кијеза сматра прилично чудним.

 

«Јер сви схватају да се ради о вести која је имала ефекат бомбе. Након ове одлуке, сви западни лидери би требало у најмању руку да траже опроштај, а и да сами седну на оптуженичку клупу тог суда» – сматра новинар.

 

Вести-онлајн

 

Тагови: ;