Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт, (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:03

 

Од 19:20 до 22:30 украјинске снаге су нападале територију ДНР.Повремено се нападају насеља Саханка и Коминтерново, околина Јасиновате и Зајцево.

19:04

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходних недељу дана 3800 пута напали територију ДНР што је за 700 пута више него претходне недеље. Шест људи је погинуло а још 6 је рањено за протеклих недељу дана, а оштећено је 72 стамбена објекта.

 

13:22

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи гранатирали насеље Марјевка у Тељмановском рејону. Током напада коришћене су и ракете «Град». У истом рејону нападали су и Белу Каменку. Под ватром су се нашли и Сосновское, Саханка и Коминтерново Новоазовског рејона, Еленовка у околини Доњецка, насеља Петровское и Стила у околини Докучаевска, Јасиновата као и Зајцево у околини Горловке.Током напада оштећена је једна школа као и неколико кућа у Тељмановском рејону.

 

Украјински нацисти су 9 пута напали позиције Народне милиције ЛНР у подручју Калинова, Первомајска, Соколника и споменика Кнезу Игору. Губитака на срећу није било.

Тагови: ; ;