Хрватска наставља са провокацијама, претњама и нескривеном мржњом коју хрватски министар Миро Ковач данас испољава према премијеру Србије Александру Вучићу и Србији, изјавио је први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.

Dacic

«Хрватској и Ковачу очигледно смета када Србија и њен премијер јасно кажу да неће дозволити поновни геноцид и етничко чишћење нашег народа, да нећемо дозволити рехабилитацију фашистичке усташке НДХ и ослобађање злочинаца из последњег рата. Врхунац цинизма и безобразлука Ковача је и у томе да тражи извињење од Србије. Они који су клали и убијали Србе у концентрационим логорима траже извињење од својих жртава», навео је Дачић у саопштењу.

 

Како је казао, Хрватска која је рехабилитовала готово све усташке злочинце и није ни судила Анти Павелићу који је умро у Шпанији као слободан човек, нема морално право да прети и условљава Србију.

 

«То што је оваква Хрватска која рехабилитује фашизам чланица Европске уније, не даје јој никакво право да Србију вређа и да јој прети», истакао је Дачић.

 

Он је навео да је Александар Вучић добио признање свих водећих земаља света за политику коју води, политику мира и стабилности, која никога не напада, али неће дозволити поновни геноцид и етничко чишћење нашег народа.

 

«Време је да и Европска унија прекине своје ћутање и изјасни се докле ће толерисати рехабилитацију фашистичке усташке НДХ и претње Србији које долазе из Хрватске. Оваква Хрватска је данас највећа срамота Европске уније», закључио је Дачић.

 

 

РТС

Тагови: ;