Лидер покрета за уједињену Албанију Тахир Велију јуче је на скупу одржаном у Тузима поручио да је територија Црне Горе дио уједињене Албаније, те да све албанске земље у региону треба да споје територије у једну националну државу која би се звала „уједињена Албанија“, преноси Дан.

 

velika-albanija-wide-jpg_660x330

 

Према писању Дана јуче се од медија крило где се одржава скуп на којем је говорио Велију као и ко је организатор. Мештани Малесије су новинарским екипама казали да им је забрањено да дају податке о томе где је скуп, али да су чули да је окупљање на врху брда Братиња у селу Хоти, које је изабрано како новинари не би дошли до њега јер је пут једва приступачан.

 

Велију је јуче око поднева стигао у Тузи, а како преноси Дан, између осталог је током скупа и казао да очекује подршку албанског народа у Црној Гори око његове идеје, али не и политичара.

 

Новаинари Дана, изјаву од Велију су узели так након скупа, јер како објављује тај лист, док су стигли до мјеста одржавања, скуп је већ био завршен.

 

„Рекао сам им да треба да постоји уједињена Албанија која ће територијално спојити све албанске земље у региону. Ту не мислим на појам велике Алабаније, већ на уједињену Албанију. Стварање уједињене Албаније подразумева спајање свих албанских територија, и то у једну националу државу. Дакле, све албанске територије треба да се споје у једну, чак и Тузи“, поручио је он додајући да подршку очекује од свог народа али никако од политичара

 

ин4с

Тагови: ;