Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:13

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 520 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Гољмовски, Васиљевку, Горловку, Красный Партизан, Јасиновату, Спартак, Старомихајловку, Александровку, Еленовку, Докучаевск, Григоровку, Коминтерново И Саханку. Током напада погинуло је двоје људи један цивил и један војник ДНР док је петоро људи рањено.

 

Мисија ОЕБС саопштила је да су се њени припадници данас нашли под ватром украјинских снајпера недалеко од линије разграничења код Луганска. ОЕБС саопштава да су се представници мисије пузећи докопали аутомобила и успели да се евакуишу.

13:14

 

Украјински нацисти су током претходне ноћи напали Горловку као и насеље Зајцево које се налази северно од Горловке. Током напада рањен је један цивил а оштећено је 19 стамбених објеката.

 

Осим Горловке под ватром кијевских нациста нашла се Јасиновата, Докучаевск. северна и западна околина Доњецка као и Саханка и Коминтерново на југу ДНР. Током напада на околину Доњецка у Петровском рејону рањен  је један цивил.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да је украјинска војска у околини насеља Горское оборила беспилотну летелицу ОЕБС-а. Такође украјинска војска је у истом подручју оборила и једну сопствену беспилотну летелицу.

Тагови: ; ;