Портпарол НСД и функционер ДФ-а, Јован Вучуровић истиче да је РТЦГ синоћ ,,школски“ показао како функционишу острашћени, непрофесионални и режимски медији.

 

nsd

 

 

„Грађани су још једном имали прилику да се увере како на делу изгледа када отуђена власт, преко свог партијског медија, његовог уредништва и савета, спроводи шовинизам и мржњу према српском народу. Прекидање преноса олимпијског финала у ватерполу у тренутку када је требала да се интонира победничка химна Србије, примјер је чистог безобразлука и дрскости јавног сервиса и власти која га контролише по површини и дубински“, истиче Вучуровић.

Наравно, ова подмукла политика, каже он, диктира се из врха режима који прецизно црта мете на леђа читавом једном народу.

 

„Са друге стране, јуче се десило да се по Црној Гори несметано шепури будући водећи албански политичар који отворено заступа припајање дела Црне Горе некој фантомској албанској творевини, и не чусмо ни реч критике са РТЦГ, јер је кукавички ћутала и влада Мила Ђукановића. Не би било чудно да су МУП и Влада Тахиру Велију платили и путне трошкове и припадајуће дневнице“, наводи се у саопштењу.

 

Поставља се питање, напомиње Вучуровић, зашто ћути Влада Црне Горе на претње које саопштава Велију, уместо да га пацификује и одмах врати одакле је дошао?

 

„Да ли је ова власт спремна да призна да је пре референдума, у Стејт департменту, Мило Ђукановић обећао Албанцима предају делова територије Црне Горе у замену за подршку стварању његове приватне државе? И долазак Велијуа није нимало случајан, већ је координиран са Владом Црне Горе, јер очигледно долази време да Ђукановић испуни што је обећао Албанцима. Питање свих питања у Црној Гори је да овај режим хитно буде оборен, а са њим у политичку прошлост иду и медијске и друге полуге које су му служиле у обрачуну са политичким неистомишљеницима, и читавим народима“, закључио је он додајући да сваки дан ове власти доноси несигурност, стрепњу и опасност за безбједност грађана.

 

Ми ћемо сигурно, поручио је Вучуровић, сменити ту лоповску дружину која је брутално издала историјску и традиционалну Црну Гору, и која је била спремна да део територије наслеђен од наших предака уступи неком другом.

 

ин4с

Тагови: